No nie ma, ale 64GB to całkiem przyzwoicie. Na Mi5 mam 26GB z 120 dostępnych. Użytkuję równo rok i nie oszczędzam ani na muzyce, ani na zdjęciach. Ale fakt faktem, żadnych aplikacji nie mam (tylko jakieś podstawowe plus wiadomo yanosik czy fb).
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
Srebrna Szczała 1.6 Octavia I FL Classic - sprzedana po 15 latach
Jeszcze srebrniejsza Szczała 1.8T Octavia I FL Elegance
Zapraszam do obejrzenia mojego auta i luźnych pogaduch
Škoda Octavia I FL Elegance+ 1.8T 4x4
-
-
Obecnie mam Samsunga Galaxy S5 Neo, ale na wykończeniu.
Chętnie przesiadłbym się na inną firmę. Myślałem o Xiaomi.
Zależy mi, aby nie był mniejszy od S5, ale też nie przesadnie większy i nie wolniejszy, a przede wszystkim, żeby bez problemu gadał po bluetoothie z O3 z 2014 r.
Na chwilę obecną zastanawiam się pomiędzy Mi 5X a Mi A1.
A Wy koledzy co polecacie do 1000 zł z lokalnego rynku?
Komentarz
-
-
spj Osobiście polecam Huawei/Honor. W tym budżecie znajdziesz Huawei P9 lub Honor 8 lub nawet Honor 9. Można też już pomału ustrzelić Huawei P10. Ja miałem P9 i bardzo dobrze gadał po BT z moją O3FL
Z ciekawych telefonów jeszcze Huawei Mate 10 Lite. Bardzo dobry telefon, który obecnie już kosztuje coś 1200 zł nowy w oficjalnej dystrybucji (np. x-kom)
Jeśli jednak korzystasz/planujesz w najbliższym czasie zacząć korzystać z płatności zbliżeniowych telefonem (osobiście naprawdę polecam), odradzam Xiaomi Mi A1, Mi 5x i Mate 10 Lite z uwagi na brak modułu NFC.
Komentarz
-
-
mikko1 dzięki za odpowiedź
Co do NFC, to jestem świadomy, że nie mają, ale jakoś mnie do tego nie ciągnie, wystarczy, że karty bankowe to mają :P
Natomiast jak współpracują Xiaomi z O3 przed FL, to chętnie bym dowiedział się od kogoś.
Dzwonienie bez wybierania głosowego i muzyka po bluetooth mnie interesuje, bez tego dyskfalifikuję telefon w przedbiegach.
Komentarz
-
-
spj Właśnie głównie ze względów bezpieczeństwa (no i wygody) wolę mieć płatności w telefonieJednak, jeśli nie jest to dla Ciebie istotne, to polecam Huawei Mate 10 Lite. Ja akurat używam wersji Pro i tu wszystko, na czym Ci zależy działa SUPER
Na P9 były podobnie
Jeśli jednak z jakiegokolwiek powodu wolisz Xiaomi, to Mi A1 jest dobrym wyborem z uwagi na czystego Androida, a to z kolei oznacza dłuższe wsparcie i częste aktualizacjeNo i nie każdemu pasuje interfejs MIUI
Komentarz
-
-
A ja mam P9 i ma duzy problem z antenami. WiFi dziala znaczaco gorzej niz np w Samsungu S5. Kiepsko dziala bluetooth jak nosze w kieszeni i mam na uszach sluchawki to juz potrafi przerywac, zeby swobodnie sluchac muzyki musze go nosic na klacie.
czasami potrafi tez rwac polaczenie z zegarkiem ktory nosze na rece.
to samo z gps jak jezdzilem na rowerze czy to z endomondo czy z runkeeperem to notorycznie gubil mi zasieg i odzyskuwal po kilkunastu minutach przez co zawsze skracal trase. Bylo to tak wkurzajace ze kupilem sobie zegarek garmina.
Podobno to jest problem metalowej obudowy. W P9 lite który jest plastikowy jest duzo lepiej.
co do baterii to od maja zeszlo do 2400mAh z oryginalnych 3000 wiec tez slabo.Powered by R-Performance
Komentarz
-
-
Miałem P9 i nie miałem problemu z WiFi. Łapał mi sieć domową nawet 20m poza domem. Odnośnie GPS faktycznie były problemy z gubieniem sygnału i Endomondo, ale na samym początku, na pierwszych wersjach oprogramowania. Od Androida 7.0 z EMUI 5 raz mi się zdarzyło, że Endomondo zgubił połączenie GPS. Bateria natomiast trzymała mi spokojnie dobę i teraz koleżanka, która kupiła ode mnie tej telefon działa nawet do 2 dni (mniejsze użycie telefonu). Także P9 naprawdę polecam. Aczkolwiek można już P10 kupić w tym budżecie, wspomniany Mate 10 lite, także jest w czym wybierać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Milord Zobacz wpisA czy ktoś z Panów posiada Xiaomi Redmi Note 4?
Zastanawiam się nad opcją 4/64 i można takie cudo kupić za około 800,- z EU dystrybucji. Da się coś lepiej w tym budżecie? (Oprócz Hujawiem)
co do informacji o aparacie - to technicznie matryca nie jest zła (IMX258), ale dla tego telefonu istnieje przeportowana apliakacja Google Camera z google pixeli z genialnym trybem HDR+, zatem +50% do aparatu, zwłaszcza w porównaniu do apki miui
Komentarz
-
-
obecnie mam H. P9lite a właśnie przedłużyłem umowę z t-mobile i wziąłem sobie sony Xperia XA1 . Jakoś szału nie ma ale chciałem nową markę. poprzednio był LG, a wcześniej samsung....zobaczymy jak sprawi się sony bo z poprzednich tel byłem zadowolony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpisKoledzy - szukam telefonu do 700 - 800 zl, ktory robi ladne zdjecia. Zeby nie nosic zwyklego aparatu foto tylko pstrykac wszystko smartfonem. Ewentualnie mysle nad iPhonem 5S bo mam Macbooka wiec bede mogl sparowac (chmura) - na allegro nowe chodza bodajze po 600 zl. Jakies sugestie?
Komentarz
-
-
co do telefonów i jakości zdjęć. sam szukałem smartfona, który robi fajne fotki. Jako, ze z telefonu nie korzystam z niczego wiecej oprócz dzwonienie pisania sms i czasami sprawdzenia czegoś w necie ( w nic nie gram, aplikacji praktycznie nie używam.....) głównym czynnikiem jakim się kierowałem był aparat. jako, ze przy 2 małych dzieci czesto zdarzają się ciekawe sytuacje, które chce się uwiecznić, a jak zwykle nie ma sie aparatu to zostaje telefon. i tak po ropoznaniu rynku zdecydowałem sie na chinczyka. mianowicie na Leree le 3. Jest to odpowiednik Cool 1 z tym, że obsługuje B20. Aparat jest naprawdę bardzo dobry. Podobno lepsze są w telefonach, an które trzeba wydać ponad 1200 zł. Ja leree wyrwałem nowego za 450 zł. także polecam.
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Niedługo Gwiazdka i zamierzam w tym roku wymienić swojego Samsunga J5-2015 na coś lepszego.
W głowie mam szalony plan kupna flagowca sprzed ponad 2 lat - Samsunga S7.
Nie mam dużych wymagań, na telefonie nie gram i nie instaluję tysiąca apek.
Zależy mi na dobrym aparacie, wodoszczelności i tak żebym miał telefon na kolejne 4-5 lat.
S7 już nie będzie wspierany po Oreo, czy to na przyszłość w czymś mi może zaszkodzić?
Czy jest sens kupna tak "starego" smartfona pomimo, że to flagowiec i ma dobre opinie? Co można kupić innego ciekawego co będzie lepsze od S7 i kosztuje powiedzmy do 1500zł. Chińczyki typu Xiaomi i inne nieznane wynalazki odpadają.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Gość
Myślałeś o LG G6?
posiadam od ponad roku i nie narzekam. Dwa aparaty w tym jeden z szerokim katem, 4 rdzenie po 2,35ghz 4gb ramu 32gb pamieci, certyfikat wojskowy i nowego kupisz w granicach 1200-1300zl. A i wyswietlacz 5,7 cala
Komentarz
-
Zamieszczone przez kabi_007 Zobacz wpisNiedługo Gwiazdka i zamierzam w tym roku wymienić swojego Samsunga J5-2015 na coś lepszego.
W głowie mam szalony plan kupna flagowca sprzed ponad 2 lat - Samsunga S7.
Nie mam dużych wymagań, na telefonie nie gram i nie instaluję tysiąca apek.
Zależy mi na dobrym aparacie, wodoszczelności i tak żebym miał telefon na kolejne 4-5 lat.
S7 już nie będzie wspierany po Oreo, czy to na przyszłość w czymś mi może zaszkodzić?
Czy jest sens kupna tak "starego" smartfona pomimo, że to flagowiec i ma dobre opinie? Co można kupić innego ciekawego co będzie lepsze od S7 i kosztuje powiedzmy do 1500zł. Chińczyki typu Xiaomi i inne nieznane wynalazki odpadają.)
LG G6 do fotek bym nie polecał - producent oraz 'uczynni' recenzenci zrobili niezły hype na rzekome możliwości aparatu, ale żeby nie wiem jak się starać, to elektronika ani nawet OIS nie jest w stanie zamaskować faktu, że sensor aparatu to leciwy IMX258 i pixele rozmiaru 1,12um
Komentarz
-
-
LG G6 za duży jest, dla mnie wszystko powyżej 5,5 cala to już patelnia.
optimum to tak 5-5,5"
Mam teraz Amoleda w J5 i nie zauważyłem nic złego z ekranem, a już ponad 2 lata katowany. Wręcz przeciwnie, dużo przyjemniejszy dla oka niż Retina w służbowym Iphonie.
Kurczę i wybór naprawdę ciężki bo nic sensownego nie ma dla mnie. Myślałem jeszcze o samsungu A7-2018 ale jakoś mnie nie urzeka, no i patelnia 6"
Głupotą jest to ograniczone wsparcie, zwłaszcza że telefony teraz nie kosztują mało a wymieniać je co 2-3 lata to jakieś nieporozumienie.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
Komentarz