No nie ma, ale 64GB to całkiem przyzwoicie. Na Mi5 mam 26GB z 120 dostępnych. Użytkuję równo rok i nie oszczędzam ani na muzyce, ani na zdjęciach. Ale fakt faktem, żadnych aplikacji nie mam (tylko jakieś podstawowe plus wiadomo yanosik czy fb).

Jakiego smartfona kupić?

Zwiń

X
- 

Srebrna Szczała 1.6 Octavia I FL Classic - sprzedana po 15 latach
 Jeszcze srebrniejsza Szczała 1.8T Octavia I FL Elegance

Zapraszam do obejrzenia mojego auta i luźnych pogaduch 
 Škoda Octavia I FL Elegance+ 1.8T 4x4

- 
- 

Obecnie mam Samsunga Galaxy S5 Neo, ale na wykończeniu.
 Chętnie przesiadłbym się na inną firmę. Myślałem o Xiaomi.
 Zależy mi, aby nie był mniejszy od S5, ale też nie przesadnie większy i nie wolniejszy, a przede wszystkim, żeby bez problemu gadał po bluetoothie z O3 z 2014 r.
 Na chwilę obecną zastanawiam się pomiędzy Mi 5X a Mi A1.
 A Wy koledzy co polecacie do 1000 zł z lokalnego rynku?
 Komentarz
- 
- 

spj Osobiście polecam Huawei/Honor. W tym budżecie znajdziesz Huawei P9 lub Honor 8 lub nawet Honor 9. Można też już pomału ustrzelić Huawei P10. Ja miałem P9 i bardzo dobrze gadał po BT z moją O3FL 
 Z ciekawych telefonów jeszcze Huawei Mate 10 Lite. Bardzo dobry telefon, który obecnie już kosztuje coś 1200 zł nowy w oficjalnej dystrybucji (np. x-kom) 

Jeśli jednak korzystasz/planujesz w najbliższym czasie zacząć korzystać z płatności zbliżeniowych telefonem (osobiście naprawdę polecam), odradzam Xiaomi Mi A1, Mi 5x i Mate 10 Lite z uwagi na brak modułu NFC.
 Komentarz
- 
- 

mikko1 dzięki za odpowiedź 
 Co do NFC, to jestem świadomy, że nie mają, ale jakoś mnie do tego nie ciągnie, wystarczy, że karty bankowe to mają :P
 Natomiast jak współpracują Xiaomi z O3 przed FL, to chętnie bym dowiedział się od kogoś.
 Dzwonienie bez wybierania głosowego i muzyka po bluetooth mnie interesuje, bez tego dyskfalifikuję telefon w przedbiegach.
 Komentarz
- 
- 

spj Właśnie głównie ze względów bezpieczeństwa (no i wygody) wolę mieć płatności w telefonie Jednak, jeśli nie jest to dla Ciebie istotne, to polecam Huawei Mate 10 Lite. Ja akurat używam wersji Pro i tu wszystko, na czym Ci zależy działa SUPER Jednak, jeśli nie jest to dla Ciebie istotne, to polecam Huawei Mate 10 Lite. Ja akurat używam wersji Pro i tu wszystko, na czym Ci zależy działa SUPER Na P9 były podobnie Na P9 były podobnie 
 Jeśli jednak z jakiegokolwiek powodu wolisz Xiaomi, to Mi A1 jest dobrym wyborem z uwagi na czystego Androida, a to z kolei oznacza dłuższe wsparcie i częste aktualizacje No i nie każdemu pasuje interfejs MIUI No i nie każdemu pasuje interfejs MIUI  
 Komentarz
- 
- 

A ja mam P9 i ma duzy problem z antenami. WiFi dziala znaczaco gorzej niz np w Samsungu S5. Kiepsko dziala bluetooth jak nosze w kieszeni i mam na uszach sluchawki to juz potrafi przerywac, zeby swobodnie sluchac muzyki musze go nosic na klacie.
 czasami potrafi tez rwac polaczenie z zegarkiem ktory nosze na rece.
 to samo z gps jak jezdzilem na rowerze czy to z endomondo czy z runkeeperem to notorycznie gubil mi zasieg i odzyskuwal po kilkunastu minutach przez co zawsze skracal trase. Bylo to tak wkurzajace ze kupilem sobie zegarek garmina.
 Podobno to jest problem metalowej obudowy. W P9 lite który jest plastikowy jest duzo lepiej.
 co do baterii to od maja zeszlo do 2400mAh z oryginalnych 3000 wiec tez slabo.Powered by R-Performance
 Komentarz
- 
- 

Miałem P9 i nie miałem problemu z WiFi. Łapał mi sieć domową nawet 20m poza domem. Odnośnie GPS faktycznie były problemy z gubieniem sygnału i Endomondo, ale na samym początku, na pierwszych wersjach oprogramowania. Od Androida 7.0 z EMUI 5 raz mi się zdarzyło, że Endomondo zgubił połączenie GPS. Bateria natomiast trzymała mi spokojnie dobę i teraz koleżanka, która kupiła ode mnie tej telefon działa nawet do 2 dni (mniejsze użycie telefonu). Także P9 naprawdę polecam. Aczkolwiek można już P10 kupić w tym budżecie, wspomniany Mate 10 lite, także jest w czym wybierać  
 Komentarz
- 
- 

tu masz sporo informacji o RN4: https://www.tabletowo.pl/2018/03/04/...y-dalej-warto/Zamieszczone przez Milord Zobacz wpisA czy ktoś z Panów posiada Xiaomi Redmi Note 4?
 Zastanawiam się nad opcją 4/64 i można takie cudo kupić za około 800,- z EU dystrybucji. Da się coś lepiej w tym budżecie? (Oprócz Hujawiem)
 co do informacji o aparacie - to technicznie matryca nie jest zła (IMX258), ale dla tego telefonu istnieje przeportowana apliakacja Google Camera z google pixeli z genialnym trybem HDR+, zatem +50% do aparatu, zwłaszcza w porównaniu do apki miui
 Komentarz
- 
- 

obecnie mam H. P9lite a właśnie przedłużyłem umowę z t-mobile i wziąłem sobie sony Xperia XA1 . Jakoś szału nie ma ale chciałem nową markę. poprzednio był LG, a wcześniej samsung....zobaczymy jak sprawi się sony bo z poprzednich tel byłem zadowolony  
 Komentarz
- 
- 

jak ładne zdjęcia, iphone i ~800PLN naraz to jakiś używany iP SE 16GB, 5s jest technologicznie bardzo dużo do tyłu - stąd taka cenaZamieszczone przez marlej108 Zobacz wpisKoledzy - szukam telefonu do 700 - 800 zl, ktory robi ladne zdjecia. Zeby nie nosic zwyklego aparatu foto tylko pstrykac wszystko smartfonem. Ewentualnie mysle nad iPhonem 5S bo mam Macbooka wiec bede mogl sparowac (chmura) - na allegro nowe chodza bodajze po 600 zl. Jakies sugestie?

Komentarz
- 
- 

co do telefonów i jakości zdjęć. sam szukałem smartfona, który robi fajne fotki. Jako, ze z telefonu nie korzystam z niczego wiecej oprócz dzwonienie pisania sms i czasami sprawdzenia czegoś w necie ( w nic nie gram, aplikacji praktycznie nie używam.....) głównym czynnikiem jakim się kierowałem był aparat. jako, ze przy 2 małych dzieci czesto zdarzają się ciekawe sytuacje, które chce się uwiecznić, a jak zwykle nie ma sie aparatu to zostaje telefon. i tak po ropoznaniu rynku zdecydowałem sie na chinczyka. mianowicie na Leree le 3. Jest to odpowiednik Cool 1 z tym, że obsługuje B20. Aparat jest naprawdę bardzo dobry. Podobno lepsze są w telefonach, an które trzeba wydać ponad 1200 zł. Ja leree wyrwałem nowego za 450 zł . także polecam.

BYŁA o1 rs . także polecam.

BYŁA o1 rs
 BYŁA o2 1.6
 JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
 Komentarz
- 
- 

Niedługo Gwiazdka i zamierzam w tym roku wymienić swojego Samsunga J5-2015 na coś lepszego.
 W głowie mam szalony plan kupna flagowca sprzed ponad 2 lat - Samsunga S7.
 Nie mam dużych wymagań, na telefonie nie gram i nie instaluję tysiąca apek.
 Zależy mi na dobrym aparacie, wodoszczelności i tak żebym miał telefon na kolejne 4-5 lat.
 S7 już nie będzie wspierany po Oreo, czy to na przyszłość w czymś mi może zaszkodzić?
 Czy jest sens kupna tak "starego" smartfona pomimo, że to flagowiec i ma dobre opinie? Co można kupić innego ciekawego co będzie lepsze od S7 i kosztuje powiedzmy do 1500zł. Chińczyki typu Xiaomi i inne nieznane wynalazki odpadają.O1-->O3--> ?
 Komentarz
- 
- 

Gość Gość
 Myślałeś o LG G6?
 posiadam od ponad roku i nie narzekam. Dwa aparaty w tym jeden z szerokim katem, 4 rdzenie po 2,35ghz 4gb ramu 32gb pamieci, certyfikat wojskowy i nowego kupisz w granicach 1200-1300zl. A i wyswietlacz 5,7 cala  
 Komentarz
- 

jeśli dobry aparat jest na liście priorytetów, to s7 się zdecydowanie nada. Na 4-5 lat w żadnym obecnym sprzęcie za bardzo nie licz - raczej czas trwania gwarancji, a wszystko co powyżej to profit. Brak oficjalnego wsparcia powyżej oreo za jakiś czas może będzie przeszkadzać - na razie na nie masz się czym martwić, być może jakieś apki przestaną wspierać starsze wówczas wersje androida, ale to śpiewka przyszłości. Miej oczywiście świadomość, że S7 to ekran typu AMOLED - czyli istnieje możliwość wystąpienia powidoków jeśli często używasz jakiejś konkretnej aplikacji (ja np. miałem kiedyś samsunga z amoledem z wypalonymi powidokami po panelu YanosikaZamieszczone przez kabi_007 Zobacz wpisNiedługo Gwiazdka i zamierzam w tym roku wymienić swojego Samsunga J5-2015 na coś lepszego.
 W głowie mam szalony plan kupna flagowca sprzed ponad 2 lat - Samsunga S7.
 Nie mam dużych wymagań, na telefonie nie gram i nie instaluję tysiąca apek.
 Zależy mi na dobrym aparacie, wodoszczelności i tak żebym miał telefon na kolejne 4-5 lat.
 S7 już nie będzie wspierany po Oreo, czy to na przyszłość w czymś mi może zaszkodzić?
 Czy jest sens kupna tak "starego" smartfona pomimo, że to flagowiec i ma dobre opinie? Co można kupić innego ciekawego co będzie lepsze od S7 i kosztuje powiedzmy do 1500zł. Chińczyki typu Xiaomi i inne nieznane wynalazki odpadają. ) )

LG G6 do fotek bym nie polecał - producent oraz 'uczynni' recenzenci zrobili niezły hype na rzekome możliwości aparatu, ale żeby nie wiem jak się starać, to elektronika ani nawet OIS nie jest w stanie zamaskować faktu, że sensor aparatu to leciwy IMX258 i pixele rozmiaru 1,12um
 Komentarz
- 
- 

LG G6 za duży jest, dla mnie wszystko powyżej 5,5 cala to już patelnia.
 optimum to tak 5-5,5"
 Mam teraz Amoleda w J5 i nie zauważyłem nic złego z ekranem, a już ponad 2 lata katowany. Wręcz przeciwnie, dużo przyjemniejszy dla oka niż Retina w służbowym Iphonie.
 Kurczę i wybór naprawdę ciężki bo nic sensownego nie ma dla mnie. Myślałem jeszcze o samsungu A7-2018 ale jakoś mnie nie urzeka, no i patelnia 6"
 Głupotą jest to ograniczone wsparcie, zwłaszcza że telefony teraz nie kosztują mało a wymieniać je co 2-3 lata to jakieś nieporozumienie.O1-->O3--> ?
 Komentarz
- 

Komentarz